کود شیمیایی چیست؟
تولید این نوع کودها، در کشاورزی و ازدیاد تولید محصولات زراعی انقلابی به وجود آورد. طی مرور زمان تولید این کودها رو به فزونی گذاشت. و از آنجا که علاوه بر این که این کودها باعث ازدیاد محصول میگردد، باید این را هم در نظر داشت که، این کودها در صورت مصرف بی رویه صدمات زیادی را به خاک، موجودات زنده و اکوسیستم وارد مینمایند.
ترکیب شیمیایی و درصد خلوص کودهای مختلف حاوی یک عنصر، بسیار متفاوتند. این تفاوتها بر مورد مصرف، نحوه پخش، زمان کوددهی و اثر بخشی کودها تاثیر بسیار مهمی دارند. بنابراین شناخت کافی از انواع کودهای شیمیایی قبل از انتخاب و یا مصرف آنها ضرورت دارد.
کودهای شیمیایی به دو دسته کلی تقسیم می شوند. برخی جزء عناصر پرمصرف گیاه(ماکرو المنت) و برخی نیز جز عناصر کم مصرف گیاه (میکرو المنت) می باشند.
تقسیم بندی کودهای شیمیایی بر اساس عناصر:
در این تقسیم بندی نیاز گیاهان به عناصر مد نظر قرار گرفته است.
الف) عناصر پر مصرف
اگر کودها دارای عناصری باشند که گیاهان به مقدار زیادی از آنها نیاز داشتته باشند، آنها را کودهای ماکروالمنت یا کودهای با عناصر پرمصرف می نامند. عناصر پر مصرف عبارتند از : ازت ، پتاسیم ، فسفر ، کلسیم و منیزیم.
ب) عناصر کم مصرف
اگر کودها دارای عناصری باشند که گیاهان به مقدار کمی از آنها نیاز داشتته باشند، آنها را کودهای میکروالمنت یا کودهای با عناصر کم مصرف گویند.
عناصر کم مصرف که شامل : آهن، بور، نیکل، روی ، مس، منگنز و … می باشد.